06 – 12 38 78 30

U bevindt zich hier:Home/Advisering en maken bouwveiligheidsplannen

Advisering en maken bouwveiligheidsplannen

Als voorwaarde in een verleende omgevingsvergunning wordt vaak gesteld dat er nog een bouwveiligheidsplan ingediend moet worden voordat u kunt starten met de daadwerkelijk bouwwerkzaamheden. De gemeente wil voor de start een uitgebreid document hebben waarin  inzichtelijk is gemaakt welke risico’s het beoogd bouwinitiatief met zich meebrengt en of deze veilig en verantwoord in zijn relatie tot de directe omgeving en openbare ruimte gerealiseerd kan worden.

BuroBouwKwaliteit kan aannemers, ontwikkelbaars opdrachtgevers en vergunninghouders ondersteunen en adviseren bij het opstellen van een sloopveiligheidsplan of bouwveiligheidsplan. Dit doen wij door samen met de aannemer in kaart brengen hoe de veiligheid van de openbare ruimte en de belendende percelen tijdens de bouw gegarandeerd en gewaarborgd wordt.

BuroBouwKwaliteit zorgt ervoor dat er een bouwveiligheidsplan komt wat door de gemeente wordt goedgekeurd. Wij inventariseren de bouwlocatie, de ruwbouw en sloopsystematiek met bijbehorend bouw- sloopveiligheidsruimte, doorlooptijden, verkeersstromen en de beschikbare ruimte. Deze projectspecifieke inzichten, de bouwmethodiek van de aannemer  en de eisen uit de Landelijke Richtlijn Bouw en Sloopveiligheid bepalen hoe het plan eruit komt te zien. Samen met de aannemer  bepalen we welke beheersmaatregelen er genomen kunnen worden. Er wordt o.a. gekeken naar de bouwlogistiek, bouwveiligheidszones, hijszones en draaicirkels en hijsbewegingen van de kraan. Door onze ervaring kennen wij een flink aantal ‘gelijkwaardige’ oplossingen die zorgen dat uw project toch conform de landelijke richtlijn gerealiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan tijdelijk vergroten hijszones door inzet van verkeersregelaars, tijdelijke verkeersstops, inzet van doorrijcontainers, crashdek. Dit verwerken we in een inzichtelijk document.

Door onze ervaring bij diverse grote gemeenten weten wij hoe een bouwveiligheidsplan eruit moet zien en welke beheersmaatregelen en gelijkwaardige oplossingen er zijn om uw bouwveiligheidsplan goedgekeurd te krijgen.

Belt u gerust om e.a. vrijblijvend door te nemen. We zijn tot 21:00 open. Ook in het weekend!